Javascript är inaktiverat

Javascript verkar vara inaktiverat. Detta kommer att påverka sitens funktionalitet. Vänligen aktivera JavaScript eller återvänd till denna webbplats från en annan enhet.

AnIva - Webinar 2023

31 januari

Ny yrkestitel:
Avancerad Specialistsjuksköterska; ett alternativ för kompetens- och karriärsutveckling inom anestesi-, intensiv- och postoperativ vård?

31 januari
14:30- 15:30


Välkommen till ett webbinarium med fokus på kompetensutveckling för specialistsjuksköterskor inom anestesi-, intensiv- och postoperativ vård.

Svensk sjuksköterskeförening har annonserat att man ska satsa på utbildning av avancerad specialistsjuksköterska, en svensk motsvarighet till konceptet nurse practitioner /clinical nurse specialist. En sammanfattande artikel - Skills, competencies, and policies for advanced practice critical care nursing in Europe: A scoping review av Egerod, I., et al (2021). har diskuterat komplexiteten med implementeringen av avancerad specialistsjuksköterska inom intensivvård i Europa. Ta gärna del av artikeln inför webbinariet, men är inget krav för att kunna vara en aktiv deltagare.

Specialistsjuksköterskans kompetensutveckling inom anestesi, intensiv- och postoperativ vård är en kärnfråga för att upprätthålla och tillgodose att den allt mer avancerade vården bedrivs på ett vetenskapligt baserat, säkert och etiskt arbetssätt. Under webbinariet kommer du få lyssna på Katarina Almskog som är en advanced nurse practitioner, utbildad i USA, och vi kommer diskutera om detta kan vara ett koncept som kan implementeras i Sverige.

Webbinariet är till för er medlemmar i Rf. AnIva och du deltar såklart utan kostnad.

Klicka här för att komma till Zoom