Javascript är inaktiverat

Javascript verkar vara inaktiverat. Detta kommer att påverka sitens funktionalitet. Vänligen aktivera JavaScript eller återvänd till denna webbplats från en annan enhet.

 

 

Stipendium och medlemsbidrag kan sökas om du varit medlem i ASTA i minst 2 år

Utlysning av forsknings och utvecklingsstipendium

Två stipendier på 50 000 kr vardera avser att stimulera till ökad omvårdnadsforskning inom ämnesområdet astma, allergi och KOL. Stipendiet kan sökas av ASTA medlem som varit medlem i minst 2 år och som avser att driva forsknings och eller utvecklingsprojekt inom ämnesområdet. 


Eva Österlund Efraimssons minnesfond 

Fonden upprättades efter att Eva, vår kollega, vän och styrelsemedlem, hastigt gick bort i en tragisk olycka. Tillsammans med familjen beslutades att fondmedlen skulle gå till forskning och kvalitetsutveckling av vården till personer med KOL och astma, vilket Eva själv brann för.

Stipendiet på 20 000 kr avser att stimulera till patientnära forskningsarbete inom astma-, allergi- och KOL‐området och lägst på avancerad nivå. Stipendiet kan sökas av ASTA medlem som varit medlem i minst 2 år och som avser att driva forsknings och eller utvecklingsprojekt inom ämnesområdet. 


Hur ansöker jag?

Ansökan till sker via formulär (se länk till höger) som skickas till: Therese.sterner@med.lu.se

Sista ansökningsdag är den 15 februari 2021.

Stipendieutdelningen kommer att ske på ASTAs digitala utbildningsdag 25 mars 2021