Javascript är inaktiverat

Javascript verkar vara inaktiverat. Detta kommer att påverka sitens funktionalitet. Vänligen aktivera JavaScript eller återvänd till denna webbplats från en annan enhet.

 

 

Tack för att du ställer upp under Barnveckan!

Vi är glada och tacksamma att så många av våra kollegor ställer upp som föreläsare/moderatorer vid Barnveckan.

Åhörarkopior
För att ni skall inte behöva ta mer er några åhörarkopior till alla deltagarna skicka in dessa istället till amanda@mkon.se senast 13 mars.
Så kan deltagarna spara och ha dom i sin dator alt printa ut själv. Allt för att spara på miljön

Instruktioner för föreläsare
Du behöver inte ta med dig egen dator, det räcker med att du har laddat upp din presentation på ett USB-minne. Vi rekommenderar att du har kontrollerat att överföringen till USB-minnet är korrekt. Din presentations första bild bör visa ditt namn och titeln på föredraget.
Vi har tekniker på plats som hjälper dig både innan och under ditt föredrag. Vi vill att du lämnar in ditt material till våra tekniker senast två timmar innan föredraget. Du hittar dem i lokalen ”Saxofonen”, och därifrån sänds ditt föredrag ut till rätt sal vid rätt tidpunkt.
Om du tar med dig egen Laptop, ber vi dig besöka våra tekniker i ”Saxofonen” senast två timmar innan ditt föredrag. Vi har då möjlighet att checka av upplösning och skärmutgångar. Om du har en nyare Laptop som inte har standard skärmutgång, (15 pinnars D-Sub) så skall du ha med dig dockningsdelen, annars har vi ingen möjlighet att hjälpa dig. Om du har en Mac, så måste du ta med adapter som medföljer datorn som gör om det till standard HDMI.

I alla salar finns PC kanon och i datorerna finns PowerPoint installerat. Vi vill att du använder de standard fonter/typsnitt som finns i Officepaketet, gör du inte det ber vi dig att de fonter/typsnitt du använder bifogas separat på disken. Frågor från deltagarna kan ställas via mötets app.
Frågorna kommer in på en dator hos moderatorn eller om ni själv läser upp dem.

I appen har vi även en mentometerfunktion. Som föreläsare kan du förbereda frågor och vid föreläsningens start meddela deltagarna att de behöver appen för att kunna delta vid röstningen. Deltagarna röstar med sina egna smarttelefoner och resultatet visas på datorskärmen framför moderatorn/er som kan ta upp det på den stora skärmen.
För information om mentometer och fråga föreläsare läs här

Instruktioner för moderatorer
Som moderator är du ansvarig för att tiden hålls av föreläsarna, vänligen håll tiderna, drar någon över tiden påverkar det hela programmet och efterföljande föreläsningar.

Frågor från auditoriet kan ställas via appen. Frågorna kommer in på en skärm framför dig, där du lätt kan läsa och sålla bland dem. Teknikerna sköter inloggningen i systemet så det är ingenting du behöver tänka på.
I appen har vi även en mentometerfunktion. Föreläsaren ska innan föreläsningens start meddela auditoriet att de kommer att använda sig av denna funktion och skall ha förberett ett antal frågor. Röstning sker via deltagarens egen smarta telefon och resultatet visas på skärmen framför dig.

Barnveckans APP
Laddar ner appen från Google Play eller App Store, får ni upp flera förslag på appar är det APPen som heter Barnveckan (utan årtal).
Öppna appen
"Välj event" kommer upp – Tryck sedan på Barnveckan
Tryck sedan ”aktivera event” längst ner på skärmen
Appen är nedladdad och klar att använda!