Javascript är inaktiverat

Javascript verkar vara inaktiverat. Detta kommer att påverka sitens funktionalitet. Vänligen aktivera JavaScript eller återvänd till denna webbplats från en annan enhet.

 

 

Grundläggande uppgifter

Välkommen att anmäla dig till FSLs digitala kurser våren 2024!

Om du har några frågor gällande anmälan, kontakta Malin Nilsson på MKON via
malin@mkon.se

Befinner du dig på en klinik/sjukhus/universitet så kan det vara svårt att komma igenom anmälan på grund av säkerhetsinställningar och brandväggar. Enstaka landsting har problem med sin webbläsare, prova då att göra anmälan mot ett annat nätverk, webbläsare eller hemifrån.

En specificerad bekräftelse kommer att skickas till dig inom kort så fort vi har hunnit gå igenom din anmälan. Denna kan hamna i spam/skräpposten så var vänlig och håll utkik där.

Klicka här för att läsa våra allmänna villkor


FSL’s digitala kurser 2024: Vårens kurser ges under hela mars-april-maj. Dock kan vissa kurser vara begränsade till en kortare kursperiod, var god se den aktuella kursbeskrivningen.


Anmälan

Målgruppen för våra kurser är ST- och BT-läkare som vill utbilda sig och få ett ST-kursintyg. Självklart välkomnas även specialister som vill fortbilda sig och få ett fortbildnings-intyg. Du kan anmäla dig till så många kurser du vill, när du vill.

Vi rekommenderar att du i samråd med din chef och schemaläggare frigör arbetstid för att gå kurs. Hur många dagar en kurs omfattar kan du läsa i kursbeskrivningen.

Vid godkänd kurs, finansieras kursavgiften centralt för ST anställda i Region Skåne/Skånes Privata Vårdgivare.

 


Upplägg

Det dröjer minst en arbetsdag efter att du anmält dig tills att du får tillgång till kursen/kurserna du anmält dig till. Du får ett mail från Modux med inloggningsuppgifter till kursplattformen till den emailadress som du anmäler dig med. Kika i din skräppost om du inte hittar mailet från Modux i din inkorg. 

Du arbetar självständigt via din dator, platta eller mobiltelefon. Så som tidigare är alla uppgifter i våra kurser obligatoriska. En uppgift kan bestå av exempelvis inläsningsmaterial (t ex artiklar) eller exempel på patientfall, att du ska titta på små filmer eller lämna in en kort skriftlig uppgift. Det ingår i vissa kurser ett så kallat pre- och post-test för utvärdering av uppnådd kompetens samt för att säkerställa att du har tagit del av kursens innehåll. Det ingår i vissa kurser även ett obligatoriskt digitalt seminarium/en digital träff. Den sista punkten som ska göras är att skicka in en elektronisk kursutvärdering. Varje kurs utvärderas separat för att ge kursledare den feedback som behövs för vidare kursutveckling.


Intyg

När du efter genomförd kurs har skickat in den elektroniska utvärderingen inleder vi granskningen av dina genomförda moment. Efter en kort handläggningstid får du ett mejl om att du kan hämta ditt digitala intyg på din personliga inlogg. 


OBS – Pga GDPR sparas inga personuppgifter efter avslutad kurs. Det betyder att du direkt efter avslutat kurs måste vara mycket noga med att skriva ut intyget (i färg) och spara intyget själv. Din handledare på kliniken signerar intyget. 


Alla obligatoriska fält anges med en asterisk *.

Anmälningsalternativ

Välj först hur många kurser du avser att gå.
Välj sedan vilka kurser du vill gå.

Anmälan till samtliga kurser är bindande.
Samtliga priser visas exklusive moms. 


 

  • Ledarskap
  • Kommunikation
  • Introduktionskurs i Försäkringsmedicin
  • Introduktionskurs i Medicinsk Vetenskap
  • Juridik

 

  • Sjukdomsförebyggande och hälsofrämjande arbete ges nästa gång på FSL Kongress 2024.
  • Läkemedelskursen ges inte längre genom FSL  - pausad på obestämd tid. 
  • Likarättskursen ges nästa gång digitalt vårtermin 2025. Vi kan dock rekommendera kursen Stora Likarättsdagarna 2024.
  • Handledarkursen ges nästa gång på FSL Kongress 2024.

 

Anmälningsalternativ

Sessioner

Vid val av Kommunikationskurs ingår det ETT obligatoriskt digitalt seminarium. Välj datum för ett seminariumtillfälle nedan. Seminariet varar cirka 3 timmar. Det är begränsat antal platser per seminarium och är därmed först till kvarn. Deadline för anmälan är en vecka innan respektive seminarium. Mer information om seminariet skickas ut på mail när det närmar sig.

Betalning