Javascript verkar vara inaktiverat. Detta kommer att påverka sitens funktionalitet. Vänligen aktivera JavaScript eller återvänd till denna webbplats från en annan enhet.
30-31 januari
3D Ekokardiografikurs
Skånes Universitetssjukhus, Lund
30-31 januari 2025
Den här kursen är för dig som har minst 6 månaders ekoerfarenhet och är särskilt intresserad av att lära dig teori och praktik kring 3D för mätning av vänster- och högerkammarvolymer samt registrering och bedömning av mitralis- och tricuspidalisklaffen. Vi lägger särskild vikt på att lära ut optimal bildtagning och hands-on träning av bildbearbetning. De tre vanligaste använda ekoföretagen (GE, Philips och Siemens) är representerade och kommer leda hands-on demonstrationerna. Efter kursen kommer du självständigt kunna registrera och bearbeta 3D-bilder av hjärtats kammare och klaffar.
Kursens syfte: Den här kursen lär dig teorin bakom 3D i olika kliniska situationer (för kammare och klaffar), vad bilden kan användas till, och hur den optimeras för en adekvat klaffbedömning och bildbearbetning. Du kommer att praktiskt få öva på bildbearbetning under handledning av ledare från 3 ekoföretag. Efter denna kurs ska du självständigt kunna insamla och bearbeta 3D bilder.
Kunskapskrav: Minst 6 månaders erfarenhet av ekokardiografi. För att tillgodogöra dig hands-on på modell bör du ha erfarenhet av transthorakal ekokardiografi (TTE).
Antal deltagare: Max 30 st
Deltagaravgift: 6500 kr exkl moms
Kursens lärandemål: Efter den kursen ska deltagaren:
-Kunna teori och principerna bakom 3D
-Förstå indikationerna för 3D och hur en 3D bild kan bidra till en bättre bedömning av vänster-och högerkammarfunktion och funktion av mitralis/tricuspidalisklaff
-Ha insikt i metodproblem och felkällor
-Kunna utföra adekvat bildtagning med 3D
-Kunna bearbeta 3D-bilder
Kursens innehåll och arbetsformer: Kursen består av föreläsningar, gruppövningar med demonstrationer och hands-on genomgång på ultraljudsmaskin.
Varmt välkomna,
Önskar
Anna Werther Evaldsson och Annika Ingvarsson
kursledare för Svenska Hjärtförbundets Arbetsgrupp för Ekokardiografi