Javascript är inaktiverat

Javascript verkar vara inaktiverat. Detta kommer att påverka sitens funktionalitet. Vänligen aktivera JavaScript eller återvänd till denna webbplats från en annan enhet.

 

 

Vårt sociala program

Välkommen att delta i vårt sociala program! Föranmälan är obligatorisk och görs i samband med din anmälan till barnveckan. Se mer detaljer kring varje aktivitet nedan. 

Notera att det är begränsat antal platser till det sociala programmet. Först till kvarn!

Måndag 30 mars

Det vetenskapliga programmet efterföljs direkt av ett mingel som Växjö kommun bjuder in till. Det är kostnadsfritt att delta och ingen föranmälan krävs.

Efter att vi minglat klart går de som föranmält sig över till PM & Vänner för att avnjuta en middag tillsammans. God mat och trevlig underhållning utlovas!

"Välkommen till PM & Vänner – ett hotell och en restauranggrupp i hjärtat av Småland. Vår filosofi är baserad på de tre hörnstenarna skog, äng och sjö. Genom denna filosofi vill vi med stolthet visa upp den rikedom vår region erbjuder."

Pris: 450 kr exkl. moms
Tid: 19.00
Adress: Storgatan 22-24

Tisdag 31 mars

Det sociala programmet på tisdag erbjuder tre olika aktiviteter för dig att välja mellan. Välj mellan Villa & Trädgård de Lux, Regionteatern eller Bergdalahyttan. Samtliga alternativ bjuder på mat och underhållning, men på lite olika vis. Läs mer om varje aktivitet nedan. Varmt välkomna!

Villa & Trädgård de Luxe

BLU, Barnläkare under Utbildning välkomnar dig, junior som senior inom alla yrkeskategorier, till Växjös hemligaste kåk och trädgård! Förutom god mat bjuds det på ett spännande tävlingsinslag i form av ”Väskan” med Inlåst escape game. Detta kräver en kort promenad efter huvudrätten till tävlingslokalen och efter att vinnarna korats går vi tillbaka för dessert och kaffe. Må bästa lag vinna!

Pris: 500 kr exkl. moms
Tid: 19.00
Adress: Kronobergsgatan 3

Regionteatern - Medborgarproduktion ”Älskade Araby”

På Regionteatern får ni både äta och dricka gott samt se livedokumentären ”Älskade Araby”.

Läs gärna recensionerna här

Älskade Araby handlar om stadsdelen Araby, Växjös fjärde folkrikaste stadsdel och ett av de områden som polisen valt att kalla för ”särskilt utsatt område”. Med det menas ett område med så mycket problem att det krävs insatser från alla myndigheter då läget anses vara akut. Men vad anser de som bor där? I media beskrivs stadsdelen oftast med gängkriminalitet och utanförskap. Beskrivningen utifrån Arabybornas perspektiv målar ofta upp en helt annan bild. 

Produktionen vill berätta om människorna och om livet som pågår här, där bortom rubriker och katastroflarm. Föreställningen skapas tillsammans med Arabybor och är viktig, aktuell och angelägen.

Pris: 300 kr exkl. moms
Tid: Dörrarna öppnas kl. 18.00, mat och dryck kommer att börja serveras. Föreställningen börjar kl. 19.30.
Adress: Västergatan 22-24


Hyttsill i Bergdalahyttan

Hyttsill är en småländsk mat- och umgängestradition som har sitt ursprung från glashyttornas storhetstid. När glasblåsarna slutat dagens arbete kom ugnarna till användning för matberedning, och den varma omgivningen kring ugnen blev till en naturlig umgängesplats. I Bergdala har det blåsts glas sedan 1889, glasbruket var tidigare känt för tre glasprodukter: klarglas med den blå kanten överst, Bergdalatroll och namnskyltar i glas. Välkommen att uppleva hyttsill tillsammans med oss i Bergdalahyttan!

Buss avgår från konserthuset och tar ca 40 minuter. I Berdalahyttan visar en glasmästare hur processen går till och kanske har du turen att få prova själv. Det bjuds på mat och dryck och när kvällen är slut åker vi tillsammans buss tillbaka till Växjö igen. 

Pris: 400 kr exkl. moms
Tid: Buss avgår från konserthuset kl. 18.00

Onsdag 1 april

Sista kvällen vill vi bjuda in er till att avnjuta en sittandes 3-rätters middag tillsammans med oss på Linnéuniversitetet. Under kvällen bjuds det på god mat, dryck och underhållning! 

Buss avgår från konserthuset och tar dig tillbaka igen.

Pris: 550 kr exkl. moms
Tid: Buss avgår från konserthuset kl. 18.30