Javascript är inaktiverat

Javascript verkar vara inaktiverat. Detta kommer att påverka sitens funktionalitet. Vänligen aktivera JavaScript eller återvänd till denna webbplats från en annan enhet.

Onkogenetikdagarna 2018

14-15 november

VÄLKOMNA TILL LUND!


Onkogenetikdagarna 2018 avhålls i Lund den 14-15 november. Årets tema blir Oncogenetics in the Precision Medicine Era, och vi ser fram emot ett spännande möte där vi kommer att diskutera gränslinjen mellan molekylär patologi och onkogenetik, ett ämne som utvecklas i rask takt som en följd av möjligheterna som de nya sekvenseringsteknologierna ger.

Liksom tidigare år är den första dagen ett öppet möte med olika föreläsningar, och den andra dagen ett arbetsmöte för medlemmar i det onkogenetiska nätverket. Vid den öppna mötesdagen onsdag 14 november så kommer flera svenska forskare och kliniker att föreläsa, och projektet Genomic Medicine Sweden (GMS) kommer presenteras. Vi har dessutom glädjande nog fått in två för ämnet höggradigt relevanta internationella gästföreläsare. Det fullständiga programmet hittar du under rubriken program”.

Mark E. Robson är onkolog och forskare i cancergenetik vid Memorial Sloan Kettering Cancer Center (MSKCC) i New York, USA. MSKCC har tidigt etablerat breda genetiska analyser vid cancer (MSK-IMPACT), och Mark Robson har erfarenhet av över 30’000 somatiska genpaneler och c:a 7’000 hereditära genpaneler. Han är också ordförande i the Cancer Genetics Subcommittee vid American Society of Clinical Oncology. (Mark E. Robsons sida på Google Scholar)

D. Gareth Evans är klinisk genetiker vid Manchester Centre for Genomic Medicine och professor i medicinsk genetik och cancerepidemiologi vid The University of Manchester, England. Gareth Evans har en lång bakgrund inom cancergenetik med över 730 publikationer och ett fokus på bröstcancer och ovanliga syndrom som neurofibromatos. Han har tidigare varit ordförande och är nu Clinical Lead för National Institute for Health and Care Excellence (NICE) arbetsgrupp för familjär bröstcancer. Han är också delaktig inom Genomics England och projektet 100’000 Genomes. (D. Gareth Evans sida på Google Scholar)Guldsponsor

SilversponsorTid & Plats

14-15 november 2018, Skånes universitetssjukhus i Lund, 

Lokal
14 november - Aulan
15 november - Strålbehandlingens föreläsningslokal (Denna dag är det endast öppet för de med medlemskap i nätverket för onkogenetiska mottagningar)


Kontakt:

MKON
lotta@mkon.se
+46-40-258550