Javascript är inaktiverat

Javascript verkar vara inaktiverat. Detta kommer att påverka sitens funktionalitet. Vänligen aktivera JavaScript eller återvänd till denna webbplats från en annan enhet.

 

 

Information till föreläsare och moderatorer

Vi är glada och tacksamma att så många av våra kollegor ställer upp som föreläsare och moderatorer vid Röntgenveckan. Inbjuden föreläsare/symposiedeltagare deltar kostnadsfritt hela veckan, inklusive socialt program. Resa och uppehälle står man för själv. Deltar du enbart under den dag du föreläser står Röntgenveckan för resekostnaden samt att du, under den dagen, deltar kostnadsfritt inklusive socialt program. Som moderator deltar du kostnadsfritt den dag eller de dagar som ditt uppdrag utförs, inklusive socialt program. Önskar du delta ytterligare dag/dagar betalar du ordinarie kongressavgift för den dagen/dagarna. Resa och uppehälle står man för själv.


Instruktioner för föreläsare

Du behöver inte ta med dig egen dator, det räcker med att du har laddat upp din presentation på ett USB-minne. Vi rekommenderar att du har kontrollerat att överföringen till USB-minnet är korrekt. Din presentations första bild bör visa ditt namn och titeln på föredraget.Vi har tekniker på plats som hjälper dig både innan och under ditt föredrag. Vi vill att du lämnar in ditt material till våra tekniker senast två timmar innan föredraget.

Du hittar dem i lokalen ”Föreläsarservice”. Där ska du se över din presentation en sista gång och därefter sänds ditt föredrag ut till rätt sal vid rätt tidpunkt.

Som föreläsare kan ni även ladda upp er presentation till Föreläsarservice via Dropbox inför kommande kongress.
Uppladdningen bör ske senast dagen innan ditt föredrag och används externa filmfiler bör dessa bifogas i samma mapp.
Bara klicka på länken och följ instruktionerna.
Om presentationen laddats upp i förväg finns den ändå tillgänglig för översikt och ändring i Föreläsarservice på kongressen.

Dropbox: Länk kommer

OBS
Namnge såhär:
Vilken dag, Vilken sal, tid, efternamn (Punkter emellan)

tex.  Måndag.sal2.09.10.Svensson

Om du tar med dig egen Laptop, ber vi dig besöka våra tekniker i ”Föreläsarservice” senast två timmar innan ditt föredrag. Vi har då möjlighet att checka av upplösning och skärmutgångar.

Om du har en Laptop som inte har HDMI uttag så skall du ha med dig, dockningsdelen, annars har vi ingen möjlighet att hjälpa dig. Om du har en Mac, så måste du ta med adapter som medföljer datorn som gör om det till standard HDMI.

I alla salar finns PC kanon och i datorerna finns PowerPoint installerat. Vi vill att du använder de standard fonter/typsnitt som finns i Officepaketet, gör du inte det ber vi dig att de fonter/typsnitt du använder bifogas separat på disken.

I appen har vi även en mentometerfunktion. Som föreläsare kan du förbereda frågor i god tid och vid föreläsningens start meddela auditoriet att de behöver appen för att kunna delta vid röstningen. Deltagarna röstar med sina egna smarta telefoner och resultatet visas på skärmen framför moderatorn som kan ta upp det på den stora skärmen.

Instruktioner för moderatorer

Kommunicera med era föreläsare och berätta om nedanstående punkter. Som moderator är du ansvarig för att tiden hålls av föreläsarna.

Drar någon över tiden påverkar det hela programmet och efterföljande föreläsningar. I appen har vi även en mentometerfunktion. Föreläsaren ska innan föreläsningens start meddela auditoriet att de kommer att använda sig av denna funktion och skall ha förberett ett antal frågor. Röstning sker via deltagarens egen smarta telefon och resultatet visas på skärmen framför dig.