Javascript är inaktiverat

Javascript verkar vara inaktiverat. Detta kommer att påverka sitens funktionalitet. Vänligen aktivera JavaScript eller återvänd till denna webbplats från en annan enhet.

 

 

Socialt program

VÄLKOMSTMINGEL PÅ STRÖMPARTERREN  -  TISDAG 17 SEPTEMBER
Röntgenveckan 2024 hälsar alla deltagare välkomna till en av Örebros mest historiska platser. Tisdags kvällen kommer vi att tillbringa på Strömparterren som ligger på Varboholmen. En anrik plats på en holme mitt i strömmen vid Örebro slottspark. Holmen har fått sitt namn efter det att Örebro slott hade sina varubodar på holmen.
Allt började 1858 när sockerbagare Pehr Pettersson fick tillstånd att öppna en servering på holmen. Omkring år 1870 uppfördes den nuvarande träbyggnaden. Glasverandorna åt öster tillkom på 1890-talet. Åren 1943-44 skedde en omfattande modernisering, då den nuvarande trädgården anlades. Detta var starten för en lång och anrik tradition av restaurang och nöjeskrog på Varboholmen, Strömparterren.
Drygt 160 år senare förs traditionen vidare med Strömparterren om än i en något uppdaterad version. Men den ståtliga K-märkta ”Gula Villan” kommer aldrig förlora sitt stolta arv och historia.
Kvällen bjuder på mat och mingel i flera plan. Underhållning med nationell och lokal prägel

Tid: TBA
Klädsel: Fri klädsel
Föranmälan krävs och görs i samband med anmälan till Röntgenveckan.


MINGEL I UTSTÄLLNINGEN -  ONSDAG 18 SEPTEMBER
Under Röntgenveckans onsdagskväll träffas vi alla i utställningen. Efter dagens föreläsningar minglar vi med våra utställare under avslappnade former. Det bjuds på lättare mat och dryck i utställningen. Passa på att ställa frågor, se till att få en demonstration av leverantörernas senaste produkter.

Tid: TBA
Klädsel: Fri klädsel
Föranmälan krävs och görs i samband med anmälan till Röntgenveckan.

BANKETT  - TORSDAG 19 SEPTEMBER
Som traditionen bjuder håller Röntgenveckan bankett på torsdagskvällen. Då förvandlas Conventums kongressal till en bankettsal. Med plats för alla veckans deltagare och utställare. Det serveras en 3 rätters middag. Med förstklassig mat och dryck. Efter middagen bjuds det på underhållning som gör det svårt att sitta still. En show av absolut toppklass.  

Tid: TBA
Klädsel: Fri klädsel
Föranmälan krävs och görs i samband med anmälan till Röntgenveckan.