Javascript är inaktiverat

Javascript verkar vara inaktiverat. Detta kommer att påverka sitens funktionalitet. Vänligen aktivera JavaScript eller återvänd till denna webbplats från en annan enhet.

 

 

Årets Stroketeamkongress är framflyttad till 8-9 september 2022.


Stroketeamkongressen 2022

Hösten 2021, närmare bestämt 8-9 september 2022, har vi glädjen att hälsa alla stroketeammedlemmar runtom i Sverige välkomna till den 14:e Stroketeamkongressen i Örebro. För sexton år sedan, 2004, invigde vi det då nybyggda Conventum med den 6:e Stroketeamkongressen, och nu är det dags att samlas hos oss igen.

Temat för årets kongress är hur dagens strokeenhetsvård ser ut jämfört med gårdagens. Idag ser vi färre och lindrigare stroke, vi har färre slutenvårdsplatser, men istället ökade satsningar på öppenvård i olika former. Vår gäst som PO Wester-föreläsare är Peter Langhorne, som kommer att berätta om den aktuella situationen i Storbritannien.

I övrigt har vi många intressanta föreläsningar att se fram emot, bland annat där vi fokuserar på god strokevård inom primärvård och kommun. Som vanligt erbjuder vi en fördjupningsdel med valbara föreläsningar. Vi kommer också att få ta dela av aktuella forskningsprojekt i sju korta föredrag.

Slutligen ska nämnas att Riksstrokes användarmöte hålles i direkt anslutning till kongressen, onsdagen den 7 september.

Varmt välkomna till Örebro hösten 2022!

Peter Appelros


Den lokala arbetsgruppen består av:
Jonna Björkegren, Sandra Caris, Åsa Hansson, Anna Högild, Jennie Johansson, Martin Johansson, Marie Karlsson, Johan Nylander, Jakob Ström, Claes Swedenborg, Helena Winell


Abstract-inlämning till posterutställning och fria föredrag pågår. 6 abstract kommer att väljas ut för muntlig presentation.


Klara utställare för Stroketeamkongress 2022:


Babcook Scandinavian AirAmbulance, monter nummer 21.
Bayer, monter nummer 1
Ottobock, monter nummer 20.
Zenicor, monter nummer 16.


Länk till monterskiss: SKISS