Javascript är inaktiverat

Javascript verkar vara inaktiverat. Detta kommer att påverka sitens funktionalitet. Vänligen aktivera JavaScript eller återvänd till denna webbplats från en annan enhet.

 

 

Stroketeamkongressen 2022

Den 8-9 september 2022, har vi glädjen att hälsa alla stroketeammedlemmar runtom i Sverige välkomna till den 14:e Stroketeamkongressen i Örebro. För sexton år sedan, 2004, invigde vi det då nybyggda Conventum med den 6:e Stroketeamkongressen, och nu är det dags att samlas hos oss igen.

Temat för årets kongress är hur dagens strokeenhetsvård ser ut jämfört med gårdagens. Idag ser vi färre och lindrigare stroke, vi har färre slutenvårdsplatser, men istället ökade satsningar på öppenvård i olika former. Vår gäst som PO Wester-föreläsare är Peter Langhorne, som kommer att berätta om den aktuella situationen i Storbritannien.

I övrigt har vi många intressanta föreläsningar att se fram emot, bland annat där vi fokuserar på god strokevård inom primärvård och kommun. Som vanligt erbjuder vi en fördjupningsdel med valbara föreläsningar. Vi kommer också att få ta dela av aktuella forskningsprojekt i sju korta föredrag.

Slutligen ska nämnas att Riksstrokes användarmöte hålles i direkt anslutning till kongressen, onsdagen den 7 september.

Varmt välkomna till Örebro!

Peter Appelros


Den lokala arbetsgruppen består av:
Jonna Björkegren, Sandra Caris, Åsa Hansson, Anna Högild, Jennie Johansson, Martin Johansson, Marie Karlsson, Johan Nylander, Jakob Ström, Claes Swedenborg, Helena Winell