Javascript är inaktiverat

Javascript verkar vara inaktiverat. Detta kommer att påverka sitens funktionalitet. Vänligen aktivera JavaScript eller återvänd till denna webbplats från en annan enhet.

Sveriges Neuropsykologers Förenings Riksstämma 2020

22-24 januari

Riksstämman 2020 - Hjärnan genom livet

Välkomna till SNPF:s Riksstämma 2020 i Helsingborg 22-24 januari 2020! Vi hoppas att programmet kommer att tilltala många som är intresserade av neuropsykologi. Årets tema är Hjärnan genom livet, med föreläsningar som spänner från tidig barndom till ålderdom. Vi kommer således att anlägga ett longitudinellt perspektiv på bl.a. normalutveckling, utvecklingsrelaterade funktionsnedsättningar och på förvärvade hjärnskador.

Vi har bland annat bjudit in följande huvudtalare till Riksstämman:
* Giacomo Rizzolatti är professor emeritus vid Parma universitet i Italien och seniorforskare i teamet som upptäckte spegelneuronerna.
* Barbara Wilson är professor emerita vid University of Southampton och är världskänd för sitt arbete med neuropsykologisk rehabilitering vid förvärvad hjärnskada.
* Edmund Sonuga-Barke är professor vid Kings College London och forskar om neuropsykologi utifrån ett utvecklingsperspektiv, med fokus på bland annat ADHD.
* Lars Nyberg är professor i neurovetenskap vid Umeå universitet. Han är en av de mest framträdande namnen inom hjärnforskningen i Sverige och kommer bl.a. att presentera fynd från det longitudinella Betula-projektet i Umeå.

Andra områden som kommer att behandlas av våra inviterade talare är epigenetik, Huntingtons sjukdom, hjärntumörer hos barn samt HBTQ och funktionsvariationer.

Första dagen den 22 januari ägnas åt fyra halvdags-workshops, som man kan deltaga i mot en extra kostnad. Under dessa workshops ges tillfälle att fördjupa sig i spännande ämnen som neuropsykologisk rehabilitering, spegelneuronens betydelse, genetik och epigenetik samt longitudinella neuropsykologiska studier.

Riksstämman går av stapeln i centrala Helsingborg, på Dunkers kulturhus. På Dunkers kulturhus finns flera pågående konstutställningar med kostnadsfritt tillträde i anmälningsavgiften till Riksstämman. På promenadavstånd ligger Elite Hotel Marina Plaza, där vi mot en mindre kostnad bjuder in till konferensmiddag med havsnära läge. Helsingborg ligger strategiskt tillgängligt med både tåg och flyg, och kallas för Sundets pärla på grund av stadens vackra läge vid Öresund. Varmt välkomna hit!

Arrangörsgruppen SNPF Södra regionen genom

Erik Blennow Nordström