Javascript är inaktiverat

Javascript verkar vara inaktiverat. Detta kommer att påverka sitens funktionalitet. Vänligen aktivera JavaScript eller återvänd till denna webbplats från en annan enhet.

20:e Svenska Kardiovaskulära Vårmötet 2018

25-27 april

Käre/a deltagare!

Tack för att just Du bidrog till att det Kardiovaskulära Vårmötet 2018 blev så framgångsrikt!
”All time high” i år igen nämligen 1619 deltagare. Fantastiskt!

Sammanfattning
Videoföreläsningar, abstract m.m. från Vårmötet finns i appen
Kom ihåg att fylla i LIPUS enkäten om Vårmötet

Planera i kalendern för Vårmötet 2019:

28 september 2018 sista anmälningsdag för symposieförslag
15 februari 2019 sista dag för att skicka in vetenskapliga abstract
10-12 april 2019 Vårmötet i Göteborg

Jag vill rikta ett varmt och hjärtligt tack till Dig deltagare, föreläsare, moderatorer, utställare, samarbetspartners och den lokala organisationskommittén. Du gjorde årets jubileumsmöte till en fantastisk framgång - tack!
 
Lars Werkö slutade sina dagar på Stockholms Sjukhem så efter avslutat Vårmöte, åkte jag och blomsterarrangören med de makalöst vackra kongressblommorna dit. Blommorna placerades ut i receptionen, kafeterian och på de två hospiceavdelningarna. Otroligt uppskattat!
Vidare så blev det drygt 300 lunchpåsar över förra året i Malmö, så i år kördes överbliven mat under dagarna till Klara Kyrka för att delas ut till de hemlösa. Hållbart!

Videobanken av 2018 års föredrag läggs upp i detta nu och finns att hitta i Svenska Hjärtförbundets system för "Continuing Medical Education" (CME) som nås via appen 'Vårmötet' och via vår hemsida. Föreläsningarna är ett utmärkt underlag för redovisning och diskussion hemma på kliniken och utgör en del av vår ambition att hålla Vårmötet levande året runt! På hemsidan hittar Du dessutom Vårmötets vetenskapliga abstract och kongresstidning.

Hjälp oss att bli ännu bättre! I vårmötets app, som Du förhoppningsvis redan har men annars kan ladda ned gratis, finns under länken INFO en LIPUS-enkät. Hjälp till att förbättra Vårmötet genom att svara på enkäten!

Arbetet med nästa års Vårmöte, 10-12 april 2019 i Göteborg, har redan inletts under ledning av den nya organisationskommitténs ordförande Tomas Bjerner.
 
Börja gärna redan nu fundera på möjliga symposier för 2019. Vad saknade Du i år? För liten bredd? För lite djup? Vilka samtal och diskussioner borde fortsätta nästa år? Sista dag att skicka in symposieförslag är 28 september. På hemsidan www.varmotet.se finns instruktioner samt tips som ökar förutsättningen för att just Ditt förslag ska komma med nästa år.

Låt oss arbeta med att förbättra Vårmötet 2019 ytterligare vad det gäller innehållskvalitet och ämnesfördelning!


Tack ännu en gång och välkomna till Göteborg år 2019!
 
Lena Jidéus
Ordförande Vårmötet 2018