Javascript är inaktiverat

Javascript verkar vara inaktiverat. Detta kommer att påverka sitens funktionalitet. Vänligen aktivera JavaScript eller återvänd till denna webbplats från en annan enhet.

20:e Svenska Kardiovaskulära Vårmötet 2018

25-27 april

Käre/a kollega,

Nu är det inte långt kvar till Svenska Hjärtförbundets Kardiovaskulära Vårmöte 2018 drar igång.

Här på hemsidan hittar Du det uppdaterade programmet med alla spännande och intressanta symposier som kanske Du har bidragit till. De spänner över hela det kardiovaskulära ämnesområdet och engagerar alla yrkeskategorier som arbetar inom det kardiovaskulära fältet. Ta nu chansen att fortbilda och förkovra Dig ytterligare tillsammans med skickliga och trevliga kollegor från hela landet. 

En av höjdpunkterna är årets Werköföreläsning som hålls av Professor Annika Rosengren, 

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Göteborg. Professor Rosengren arbetar med en rad stora internationella studier bl.a. den högst aktuella PURE-studien, Prospective Urban Rural Epidemiologic study, som studerar hur sociala mönster påverkar risken för hjärt-kärlsjukdom. Titeln på hennes föredrag är ” Framtidens hjärtpatient – ny spelplan för kardiologin”. 

Ni ST-läkarhandledare och ST-läkare – glöm inte att planera för Vårmötet som en naturlig del av ST-utbildningen eftersom Vårmötet är en LIPUS-granskad kurs och intygsgivande för specialistutbildningen.

Årets möte kommer att ha flera ”overflow” – salar dvs. tydligt utmarkerade platser där man kan se och höra aktuellt symposium om salen är fullbesatt. Det kommer som vanligt finnas en hjälpdisk för installation/frågor om mötesappen där all information finns.

Som traditionen bjuder har den lokala kommittén noga planerat Vårmötets sociala aktiviteter. I år blir det på torsdagsmorgonen löprunda i det vårvackra Stockholm. Jubileumskvällen går av stapeln i Stadshuset med middag, tal, prisutdelning samt förstklassig underhållning i Blå Hallen. Därefter ”slår vi klackarna i taket” i Gyllene Salen.

Känn Dig varmt och hjärtligt välkommen till Stockholm för att tillsammans göra det 20:e Svenska Kardiovaskulära Vårmötet till ett hejdundrande jubileumsmöte!


Lena Jidéus

Ordförande vårmötet 2018