Javascript är inaktiverat

Javascript verkar vara inaktiverat. Detta kommer att påverka sitens funktionalitet. Vänligen aktivera JavaScript eller återvänd till denna webbplats från en annan enhet.

 

 

Välkommen till Växjö!


Växjö, kommunen med 300 sjöar och 90.000 invånare, välkomnar dig till Nuklearmedicinskt Vårmöte 2020. 

Sveriges främsta idrottskommun, Europas grönaste stad, årets stadskärna och Nordens bästa köpcentrum. Det är mycket vi är stolta över i Växjö.
Du känner naturligtvis till Carolina Klüft, Mats Wilander, Thomas Ravelli och att världens bästa (tycker vi) hockeylag kommer från Växjö. Men det finns mycket annat som du kanske inte känner till. 

Visste du att Napoleonbakelsen föddes här? Att vi har en av Sveriges längsta strandpromenader mitt i city? Att ett rent Växjölag besegrat USA i Davis Cup-final? Att vi har ett gastrohotell och en av Sveriges mest prisbelönta restauranger? Att vi har ett världsunikt glasmuseum? Att Esaias Tegnér varit biskop, att Linné gått i skola och att vi fostrat nobelpristagare som Pär Lagerkvist här?

Visste du att Linnéuniversitetet är ett av Sveriges mest internationella universitet, att Per Henrik Ling uppfann gymnastikundervisningen i Växjö, att vi har en altartavla skapad av världens främsta glaskonstnär, att vi har ett eget sagoslott, ett vattentorn som ekar och en Arenastad i världsklass? Och därtill en väldig massa småländsk klurighet, hantverksskicklighet och ett blomstrande näringsliv. 

Välkommen till Växjö. Hos oss finns mycket att se, uppleva och göra. 


Läs mer om Växjö och vad du kan göra under ditt besök HÄR