Javascript är inaktiverat

Javascript verkar vara inaktiverat. Detta kommer att påverka sitens funktionalitet. Vänligen aktivera JavaScript eller återvänd till denna webbplats från en annan enhet.

 

 

Tack för att du ställer upp under Reumadagarna!

Instruktioner för föreläsare

Du behöver inte ta med dig egen dator, det räcker med att du har laddat upp din presentation, i storlek 16:9 på ett   USB-minne.

Vi rekommenderar att du har kontrollerat att överföringen till USB-minnet är korrekt. Din presentations första bild bör visa ditt namn och titeln på föredraget.

Vi har tekniker på plats i lokalerna som hjälper dig både innan och under ditt föredrag. Vi vill att du lämnar in ditt material till våra tekniker senast två timmar innan föredraget.

Om du tar med dig egen Laptop, ber vi dig besöka våra tekniker senast två timmar innan ditt föredrag, se till att ni har SVGA/VGA/Dsub eller HDMI-port på er laptop alternativt ta med adapter.

I alla salar finns PC kanon och i datorerna finns PowerPoint installerat (16:9). Vi vill att du använder de standard fonter/typsnitt som finns i Officepaketet, gör du inte det ber vi dig att de fonter/typsnitt du använder bifogas separat på disken.

Frågor från auditoriet kan ställas via appen. Frågorna kommer in på en skärm framför dig alt vid moderatorn, där du lätt kan läsa och sålla bland dem. Teknikerna sköter inloggningen i systemet så det är ingenting du behöver tänka på.

I appen har vi även en mentometerfunktion. Som föreläsare kan du förbereda frågor i god tid och vid föreläsningens start meddela auditoriet att de behöver appen för att kunna delta vid röstningen. Deltagarna röstar med sina egna smarta telefoner och resultatet visas på skärmen framför moderatorn som kan ta upp det på den stora skärmen.

Instruktioner för moderatorer

Kommunicera med era föreläsare och berätta om nedanstående punkter. Som moderator är du ansvarig för att tiden hålls av föreläsarna. Drar någon över tiden påverkar det hela programmet och efterföljande föreläsningar. 

Frågor från auditoriet kan ställas via appen. Frågorna kommer in på en skärm framför dig, där du lätt kan läsa och sålla bland dem.

I appen har vi även en mentometerfunktion. Föreläsaren ska innan föreläsningens start meddela auditoriet att de kommer att använda sig av denna funktion och skall ha förberett ett antal frågor. Röstning sker via deltagarens egen smarta telefon och resultatet visas på skärmen framför dig. 

Vänligen ladda ner dokumentet för information gällande funktionerna i APPen:  fråga föreläsare och Mentometer funktion

För frågor, kontakta Åsa på MKON