Javascript är inaktiverat

Javascript verkar vara inaktiverat. Detta kommer att påverka sitens funktionalitet. Vänligen aktivera JavaScript eller återvänd till denna webbplats från en annan enhet.

 

 

Tack för att du ställer upp under SFFA:s Vårmöte och Svenska Lungkongressen!

Vi är glada och tacksamma att så många av våra kollegor ställer upp som föreläsare och moderatorer vid SFFA:s Vårmöte och Svenska Lungkongressen. Som föreläsare och moderator är du fri från registreringsavgift, men vi vill att du anmäler dig via länken du fått i ett separat mail. Detta för att vi ska få rätt uppgifter gällande specialkost etc.
Kontakta MKON om du inte fått ett mail med länk: jenny@mkon.se

Instruktioner för föreläsare
Du behöver inte ta med dig egen dator, det räcker med att du har laddat upp din presentation på ett USB-minne. Vi rekommenderar att du har kontrollerat att överföringen till USB-minnet är korrekt. Din presentations första bild bör visa ditt namn och titeln på föredraget.

Vi har tekniker på plats som hjälper dig både innan och under ditt föredrag. Vi vill att du lämnar in ditt material till våra tekniker senast två timmar innan föredraget. Du hittar dem i Crusell, som är den största föreläsningslokalen.
Om du ska förläsa i SLIFs program, lämnar du in din presentation till teknikern i Crusells. Det kommer sedan även finnas en tekniker på plats i Spegel, som är salen för SLIFs program.

Om du tar med dig egen Laptop, ber vi dig besöka våra tekniker senast två timmar innan ditt föredrag. Vi har då möjlighet att checka av upplösning och skärmutgångar.

Om du har en nyare Laptop som inte har standard skärmutgång, (15 pinnars D-Sub) så skall du ha med dig, dockningsdelen, annars har vi ingen möjlighet att hjälpa dig. Om du har en Mac, så måste du ta med adapter som medföljer datorn som gör om det till standard HDMI.

I alla salar finns PC kanon och i datorerna finns PowerPoint installerat. Vi vill att du använder de standard fonter/typsnitt som finns i Officepaketet, gör du inte det ber vi dig att de fonter/typsnitt du använder bifogas separat på disken.

För att göra presentationen mer inaktiv, rekommenderar vi att ni använder den enkla mentometerfunktionen, som finns att ladda ned till höger på denna sida. Deltagarna röstar med sina egna smarta telefoner. Meddela teknikern om du vill använda denna mentometer.

Instruktioner för moderatorer
Kommunicera med era föreläsare och berätta om nedanstående punkter. Som moderator är du ansvarig för att tiden hålls av föreläsarna. Drar någon över tiden påverkar det hela programmet och efterföljande föreläsningar.

Frågor från auditoriet kan ställs vi mikrofoner i salen.

Det finns möjlighet att använda en enkel mentometerfunktion. Föreläsaren ska innan föreläsningens start meddela auditoriet att de kommer att använda sig av denna funktion och skall ha förberett ett antal frågor. Röstning sker via deltagarens egen smarta telefon.

För frågor, kontakta Lotta på MKON