Javascript är inaktiverat

Javascript verkar vara inaktiverat. Detta kommer att påverka sitens funktionalitet. Vänligen aktivera JavaScript eller återvänd till denna webbplats från en annan enhet.

Idrottsmedicinskt Höstmöte 2021

30 september - 1 oktober

Föreläsarinstruktioner

Kongressens två spår kommer att sändas över två stycken Zoom Webinars. Zoom Webinar är Zooms mer renodlade produkt för sändningar där deltagarna/åhörarna inte ska ha möjlighet att tala tillbaka. Åhörare kommer att kunna ställa frågor via text, men inte kunna slå på video eller ljud utan tillåtelse från tekniker/moderator.

De som tidigare har använt Zoom för t.ex. digitala möten kommer känna igen sig väl i utseendet. I stort kommer det att fungera och se ut väldigt likt hur mötesprodukten ser ut, förutom att det endast är ett fåtal personer (du som föreläsare - kallade panelister av Zoom) som har rätt att prata och visa bild/presentationer.

Zoom håller i de flesta fall automatiskt koll på vilka behörigheter du som ansluter till ett möte ska ha baserat på vilken e-post du anger när du loggar in. Ut i fall Zoom av någon anledning inte lyckas hitta din behörighet, så kommer vi manuellt att leta upp dig i deltagarelistan och se till att du hamnar rätt. Därför är det viktigt att du uppger ditt riktiga namn när du ansluter.

Nedan ligger en länk till ett YouTube-klipp där jag kort går igenom hur programmet ser ut och fungerar.

Länk till genomgång

Via länken https://zoom.us/test kan du sedan gå in i ett testmöte och testa så att ditt ljud och bild fungerar samt testa att du kan dela din presentation.

Ytterligare viktig information att känna till:

Zoom går att köra både som installerat program på din dator, men också direkt i en webbläsare. Zoom fungerar absolut bäst som installerat program, varför vi i första hand förespråkar den lösningen. Kom ihåg att kolla så att du har den senaste versionen installerad: https://support.zoom.us/hc/en-us/articles/201362233-Upgrade-update-to-the-latest-version

För de som inte har möjlighet att installera Zoom på sin dator går Zoom även att köra i en webbläsare. För tillvägagångssätt och instruktioner över vilka webbläsare som fungerar, vänligen besök: https://support.zoom.us/hc/en-us/articles/214629443-Zoom-Web-Client

Övriga saker att beakta:

- Se till att ha god internetuppkoppling. Zoom rekommenderar minst en hastighet om 1,5 megabit/s för att delta i ett Zoom event. Du kan kontrollera din hastighet här: http://www.bredbandskollen.se/
-Se till att sitta så ostört som möjligt. T.ex. barn, husdjur eller pratande kollegor tenderar att störa mer än man tror.
-Om du ska ha kamera på (vilket vi gärna vill), försök se till så att du inte sitter i motljus eller för nära fönster där ljuset skiftar ofta. Ett annat tips är att placera kameran i ögonhöjd för att undvika grodperspektiv. Använder du din laptops inbyggda kamera kan du placera din dator på ett par böcker eller liknande.

Slutligen:

Vänligen se till att vara ansluten till webinariet minst 10 minuter innan det är din tur att tala. Det är många programpunkter kort inpå varandra, vilket innebär att det kommer vara flera talare som är ansluta vid samma tillfälle. För att minimera störningar ber vi dig därför att inte slå på ljud och bild förrän det är din tur att tala. När du har talat färdigt är det viktigt att du stänger av din mikrofon och bild igen.