Javascript är inaktiverat

Javascript verkar vara inaktiverat. Detta kommer att påverka sitens funktionalitet. Vänligen aktivera JavaScript eller återvänd till denna webbplats från en annan enhet.

 

 

Instruktioner för föreläsare

•Första bilden i presentationen bör visa ditt namn och titeln på föredraget.

•Ladda upp din presentation på ett USB-minne. Kontrollera att överföringen till USB-minnet är korrekt.

•I salarna finns PC kanon och i datorerna finns PowerPoint installerat. Vi vill att du använder de standard fonter/typsnitt som finns i Officepaketet, gör du inte det ber vi dig att de fonter/typsnitt du använder bifogas separat.

•Vi har tekniker på plats i lokalerna som hjälper dig både innan och under ditt föredrag. Vi vill att du lämnar in ditt material till våra tekniker senast två timmar innan föredraget.

•Om du vill använda din egen laptop, bör du tala med tekniker i salen senast två timmar innan din session för att checka av upplösning och skärmutgångar. Om din laptop inte har standard skärmutgång (VGA eller HDMI) så måste du ha med dig datorns dockningsdel eller en fungerande VGA/HDMI-adapter. Observera att för Mac behövs som regel alltid adapter.

•Frågor från auditoriet kan ställas via mötets app. Frågorna kommer in på en skärm hos moderatorerna som läser upp dem.

•I appen har vi även en mentometerfunktion. Som föreläsare kan du förbereda frågor och vid föreläsningens start meddela deltagarna att de behöver appen för att kunna delta vid röstningen. Deltagarna röstar med sina egna smarttelefoner och resultatet visas på datorskärmen framför moderatorn/er som kan ta upp det på den stora skärmen. För information om mentometer och fråga föreläsare läs här.

Instruktioner för moderatorer
Som moderator är du ansvarig för att tiden hålls av föreläsarna, vänligen respektera tiderna. Drar någon över tiden påverkar det hela programmet och efterföljande föreläsningar.

Frågor från auditoriet kan ställas via appen. Frågorna kommer in på en skärm framför dig, där du lätt kan läsa och sålla bland dem. Teknikerna sköter inloggningen i systemet så det är ingenting du behöver tänka på.

I appen har vi även en mentometerfunktion. Föreläsaren ska innan föreläsningens start meddela auditoriet att de kommer att använda sig av denna funktion och skall ha förberett ett antal frågor. Röstning sker via deltagarens egen smarta telefon och resultatet visas på skärmen framför dig.

Reumadagarnas APP (tillgänglig i augusti)
Precis som förra året kommer det inte att finnas något tryckt material på plats utan all information finns i vår app, som vi rekommenderar alla att ladda hem i god tid.

- Sök efter ”reumadagar” på Google Play eller App Store och ladda ner.
- Öppna appen.
- ”Välj event” kommer upp.
- Tryck på ”reumadagar” och sen ”Aktivera event”.

Appen är nedladdad och klar att använda!

Har du övriga frågor som du inte får svar på genom ovan information är du välkommen att kontakta Åsa på MKON, asa@mkon.se