Javascript är inaktiverat

Javascript verkar vara inaktiverat. Detta kommer att påverka sitens funktionalitet. Vänligen aktivera JavaScript eller återvänd till denna webbplats från en annan enhet.

 

 

Varmt välkomna till Östersund!

Vi är glada att kunna hälsa er välkomna till den 6:e Nationella Konferensen i Palliativ Vård 2020! Konferensen arrangeras gemensamt av Palliativa enheten vid Östersunds sjukhus och Nationella rådet för palliativ vård med stöd av MKON.  Konferensen kommer att börja med en förkonferens 10 mars med fokus på forskning i den palliativa vardagen under rubriken ”Forskning i den palliativa vardagen – utopi eller verklighet?” Själva huvudmötet hålls onsdag och torsdag 11-12 mars och har temat ”Teamens kompetens och perspektiv. Palliativ vård som en del av livet”.


•Team för att belysa att palliativ vård alltid engagerar flera samverkande kompetenser inklusive patienten själv och närstående.
•Kompetens för att ju kunnigare vi är desto större blir möjligheterna till optimal lindring.
•Perspektiv för att utmana oss i att se helheten ur olika synvinklar: glesbygd, stad, barn, unga vuxna, dementa på särskilt boende, hjärtsvikt på universitetssjukhus, kontakten med hälsocentralen, allmän palliativ vård i hemmet, och allas rätt till tillgång till specialiserad palliativ kompetens vid komplexa behov där den allmänna palliativa vården inte räcker till.
•Palliativ vård som en del av livet för att lyfta vårt ansvar att inkludera allmänheten som vänner, grannar, arbetskamrater och släktingar, och att proaktivt inse livets skörhet och därmed få styrka att leva livet fullt ut.

Konferensen ligger i vecka 11, då vårvintern, den femte årstiden, börjar i Jämtland, något som många anser vara den bästa tiden på året. I bästa fall är det gnistrande snö med härliga vyer över fjäll och skog.
Tänk redan nu på möjligheten att ta en långhelg direkt efter konferensen! Stanna i Östersund och njut av Vinterstaden med möjlighet till skidåkning och långfärdsskridskor på Storsjön, det prisbelönta museet Jamtli med filial till Nationalmuseum, eller njut av vad fjällen kan erbjuda på skidorter kring Vemdalsskalet, Bydalen, eller Årefjällen!

Varmt välkomna!

Organisationskommittén

motionmailapp.com