Javascript är inaktiverat

Javascript verkar vara inaktiverat. Detta kommer att påverka sitens funktionalitet. Vänligen aktivera JavaScript eller återvänd till denna webbplats från en annan enhet.

 

 

Om Östersund

Östersund är centralort i Östersunds kommun och residensstad i Jämtlands län. I egenskap av Sveriges ytgeografiskt sett mest centralt belägna stad brukar Östersund ta åt sig äran som Sveriges mittpunkt. Ortnamnet kommer från det smala sund som skiljer Frösön från fastlandet, Östersundet, ursprungligen Östra sundet, vilket i dag är så smalt som 150 meter på sina ställen. En mindre del av tätorten sträcker sig över kommungränsen in i grannkommunen Krokom. 

Östersund är beläget vid Storsjön och är Storsjöbygdens och Jämtlands enda stad. Kommunen har cirka 60 000 invånare, men eftersom Östersund är den enda staden i Jämtlandsregionen tillgodoser hotell, shopping, restauranger och underhållning en folkmängd på nästan 120 000 personer. Det gör staden relativt kompakt där arenor, hotell, shopping och aktiviteter alla ligger inom gångavstånd. Från flygplatsen tar det endast 10 minuter med bil in till Östersunds centrum. 

På grund av sin närhet till Åreskutan är Östersund värd för flertalet internationella och nationella vintersportsevenemang, som t.ex. World Cup i Skidskytte, FIS-tävlingar i Alpint och längdskidåkning samt Junior-VM i Curling.

För mer information om Östersund och vad här finns att göra, besök gärna: Visit Östersund