Javascript är inaktiverat

Javascript verkar vara inaktiverat. Detta kommer att påverka sitens funktionalitet. Vänligen aktivera JavaScript eller återvänd till denna webbplats från en annan enhet.

 

 

Varmt välkomna till Ortopediveckan 2024 i Örebro

I rådande världsläge känns 2024 års tema extra viktigt. Vi vill erbjuda ett brett och högkvalitativt vetenskapligt program där vårt tema Tillsammans för ortopedin kommer att genomsyra hela programmet. Vi hoppas och tror att alla kommer hitta något intressant och lärorikt under fina sensommardagar i Örebro.

2024 är det 80 år sedan första föregångaren till ortopediveckan genomfördes i Stockholm. Senast ortopediveckan var i Örebro var 2005 och mycket har hänt sedan dess, så det är verkligen på tiden att vi får visa upp vår region. Ortopedin bedrivs idag inom ett verksamhetsområde uppdelat på regionens tre sjukhus i Karlskoga, Lindesberg och Örebro.


I det vetenskapliga programmet kommer delföreningarna sätta sin prägel på flera symposier med inbjudna experter och populära programpunkten Whats Up återkommer också. Symposiet om traumaortopedi kommer att ha en internationell panel och vi hoppas även få möjlighet att lyssna till några av japans mest framstående ortopeder under veckan.


Som mötets tema indikerar är ortopediveckan 2024 ett möte för alla som arbetar inom ortopedi och vi kommer ha sessioner såväl tillsammans som specialinriktade för olika yrkeskategorier: exempelvis en workshop om höftblockader samt ett symposium om knäskador; från skada, radiologi, kirurgi till rehab. 


ST-läkarna kommer, precis som tidigare år, att erbjudas kurser i samband med Ortopediveckan. I nuläget är kurser i osteoporos och patientsäkerhet planerade. Vår vision är även att erbjuda workshops i undersökningsteknik.


Ortopediveckan 2024 kommer att äga rum på Conventum Kongress, en modern kongressanläggning belägen i centrala Örebro, på gångavstånd till tåg, hotell och restauranger. Till Örebro är det förstås också enkelt att ta sig, då det ligger i mitten av Sverige och är välförsörjt med allmänna transporter. 

Varmt välkomna!

Ortopediveckan 2024 i Örebro

   
Information om kongressen: 

Datum: 27 - 30 augusti 2024
(förmöten och workshops 26 augusti och 27 augusti fram till lunch)

Plats: Conventum i Örebro
Hemsida: Ortopediveckan.se 

Viktiga datum:

  • Anmälan öppnar: 8 mars 2024
  • Abstract öppnar: 8 mars 2024
  • Deadline för abstrakts: 1 maj 2024 12 maj 2024
  • Deadline för tidig avgift: 15 juni 2024

Är ditt företag intresserade av att vara med som sponsorer? Kontakta MKON: asa@mkon.se