Javascript är inaktiverat

Javascript verkar vara inaktiverat. Detta kommer att påverka sitens funktionalitet. Vänligen aktivera JavaScript eller återvänd till denna webbplats från en annan enhet.

 

 

Tack för att du ställer upp under ÖNH-dagarna

Vi är glada och tacksamma att så många av våra kollegor ställer upp som föreläsare och moderatorer vid ÖNH-dagarna. Som föreläsare och moderator är du fri från registreringsavgift om du endast kommer in för ditt eget uppdrag. Vill du delta på fler sessioner än din egen eller flera dagar är det full avgift som gäller. Du står själv för eventuella kostnader av resa och logi.

Klicka här för att anmäla dig som föreläsare/paneldeltagare/moderator


Instruktioner för föreläsare/paneldeltagare

Du behöver inte ta med dig egen dator, det räcker med att du har laddat upp din presentation på ett USB-minne. Vi rekommenderar att du har kontrollerat att överföringen till USB-minnet är korrekt. Din presentations första bild bör visa ditt namn och titeln på föredraget.

Vi har tekniker på plats som hjälper dig både innan och under ditt föredrag. Vi vill att du lämnar in ditt material till våra tekniker senast två timmar innan föredraget. Du hittar dem i lokalen ”Noten”, och därifrån sänds ditt föredrag ut till rätt sal vid rätt tidpunkt.

Om du tar med dig egen Laptop, ber vi dig besöka våra tekniker i ”Noten” senast två timmar innan ditt föredrag. Vi har då möjlighet att checka av upplösning och skärmutgångar.

Om du har en nyare Laptop som inte har standard skärmutgång, (15 pinnars D-Sub) så skall du ha med dig, dockningsdelen, annars har vi ingen möjlighet att hjälpa dig. Om du har en Mac, så måste du ta med adapter som medföljer datorn som gör om det till standard HDMI.

I alla salar finns PC kanon och i datorerna finns PowerPoint installerat. Vi vill att du använder de standard fonter/typsnitt som finns i Officepaketet, gör du inte det ber vi dig att de fonter/typsnitt du använder bifogas separat på disken.

Frågor från auditoriet kan ställas via mötets app. Frågorna kommer in på en skärm hos moderatorerna som läser upp dem.

I appen har vi även en mentometerfunktion. Som föreläsare kan du förbereda frågor i god tid och vid föreläsningens start meddela auditoriet att de behöver appen för att kunna delta vid röstningen. Deltagarna röstar med sina egna smarta telefoner och resultatet visas på skärmen framför moderatorn som kan ta upp det på den stora skärmen.


Instruktioner för moderatorer

Kommunicera med era föreläsare och berätta om nedanstående punkter. Som moderator är du ansvarig för att tiden hålls av föreläsarna. Drar någon över tiden påverkar det hela programmet och efterföljande föreläsningar. 

Frågor från auditoriet kan ställas via appen. Frågorna kommer in på en skärm framför dig, där du lätt kan läsa och sålla bland dem.

I appen har vi även en mentometerfunktion. Föreläsaren ska innan föreläsningens start meddela auditoriet att de kommer att använda sig av denna funktion och skall ha förberett ett antal frågor. Röstning sker via deltagarens egen smarta telefon och resultatet visas på skärmen framför dig. 


ÖNH-dagarnas APP

För att kunna ladda ner ÖNH-dagarnas app och använde iPhone måste du först ladda ner appen ”Konferens och event”. Öppna denna app och klicka på + längst ner. Ange koden: önh2018 och tryck ok. 

Använder du Android kan du ladda ner appen ”ÖNH-dagarna” direkt från Google Play.


Vill du spara ovan information så hittar du den som pdf här.

För frågor, kontakta Anna på MKON