Javascript är inaktiverat

Javascript verkar vara inaktiverat. Detta kommer att påverka sitens funktionalitet. Vänligen aktivera JavaScript eller återvänd till denna webbplats från en annan enhet.

22:a Svenska Kardiovaskulära Vårmötet 2021

10-12 mars


KÄRE/-A KOLLEGA,

Den pågående covid-19 pandemin påverkar oss alla. Vi ställs inför svåra beslut och ändrade arbetssätt i många hänseenden. Vården av våra patienter och vår egen hälsa har alltid högsta prioritet.

Flertalet möten och sammankomster blir inställda eller uppskjutna. Så också det Kardiovaskulära Vårmötet som skulle hållits den 22–24 april i Malmö. Ett vanligt år, hade många av oss i skrivande stund varit på plats i Malmö för utbyte av erfarenheter, kunskap och trevlig samvaro. Detta känns långt borta under rådande situation, men vi vill ändå blicka framåt och tänka att det kommer ett nytt år och ett nytt Kardiovaskulärt Vårmöte.

Organisationskommittén har tillsammans med Svenska Hjärtförbundets styrelse och MKON kongressbyrå undersökt olika alternativ för att hitta en så bra lösning som möjligt för årets inställda möte.

Vi har nu glädjen att meddela att det Kardiovaskulära Vårmötet 2020 kommer hållas den
10-12 mars 2021 i Malmö! Mötet 2021 planeras utgå från det befintliga vetenskapliga programmet och det kommer även ges möjlighet att få presentera godkända abstract i någon form. Det kommer som vanligt ges möjlighet att skicka in nya abstract inför mötet 2021. Vi återkommer med närmare detaljer kring detta.  

Vi har också lyssnat in och förstått att det finns ett stort intresse av kunskapsutbyte i mer närtid, vilket är väldigt roligt. Med anledning av detta har Organisationskommittén i samarbete med Svenska Hjärtförbundet och ett antal av de industripartners som skulle varit delaktiga vid vårens möte beslutat att organisera ett antal webinarium 8-9 oktober 2020. Vi återkommer inom kort med mer information.

Ni som har betalt deltagaravgift till Kardiovaskulära Vårmötet som blev inställt i år, kommer att få tillbaka hela kostnaden. Pengarna har sedan förra veckan börjat betalas tillbaka och kommer vara slutfört inom två veckor. Har du inte nåtts av återbetalningen till den 15 maj, går det bra att kontakta  Dzenet Mahmutovic på MKON kongressbyrå (dzenet@mkon.se).

Utanför fönstret slår våren ut i full prakt, helt ovetandes om situationen i övrigt. Hoppas att allt detta vackra kan ge kraft och en stunds vila från vardagen. Var rädda om er!

Varma hälsningar från
Maria Bäck, ordförande Organisationskommittén
Henrik Engblom, ordförande Svenska Hjärtförbundet