Javascript är inaktiverat

Javascript verkar vara inaktiverat. Detta kommer att påverka sitens funktionalitet. Vänligen aktivera JavaScript eller återvänd till denna webbplats från en annan enhet.

 

 

Socialt program

Under veckan kommer det att bjudas in till middagar, sociala aktiviteter och stor bankett och nedan följer mer information.

För att anmäla sig till aktiviteterna måste du först vara anmäld som deltagare till Ortopediveckan. Efter att du anmält dig får du en bekräftelse med länk till din ”Personliga sida”. Klicka på länken i bekräftelsen och under ”Tilläggsbeställningar” kan du välja vilka aktiviteter du vill boka till. Debitering sker med betalkort i samband med bokning.

Har du frågor om bokning av de sociala aktiviteterna eller din anmälan kontakta, therese@mkon.se

Varmt välkomna!

Tisdag 30 augusti


Mingel bland utställarna
Direkt efter föreläsningarnas slut klockan 17 blir det mingel med bubbel bland utställarna. Deltagarna i Ortopedmilen går i mål i arenans huvudentré mitt ibland oss.

När: Tisdag 30 augusti klockan 16.45-18.15
Kostnad: ingår
Plats: I utställningen på Malmö Arena
Max antal: Obegränsat antal platser

Ortopedmilen
Välkommen till en riktigt platt Ortopedmil!
Kanske dags för ett personligt rekord? Starten går från Malmö Arena och sträcker sig runt klassiska Limhamns Kalkbrott.
Det kommer finnas möjlighet för ombyte vid Arenan innan start, likaså dusch efteråt. Du kommer att gå i mål under minglet och med lite tur kommer du intervjuas om ditt lopp.
Anmäl dig idag då anmälan snart stänger!
 
När: Tisdag 30 augusti klockan 16.30, dvs innan sista sessionen är slut.
Kostnad: 150 kr/person inkl moms
Plats: Malmö Arena
Max antal: Obegränsat antal platser

Get Together
Tisdagen den 30:e augusti avslutar vi dagen med en skön stund i trevlig omgivning på Studio Meetingpoint på kort promenadavstånd från Malmö Central. God mat och dryck samt utsikt över kanal och hav. Självklart har vi också levande musik som bakgrund till kvällen. Ta med dina vänner och gör det till en minnesvärd kväll.
Anmäl dig idag då anmälan snart stänger!

När: Tisdag 30 augusti klockan 18.30
Kostnad: 380 kr/person inkl moms
Var: Studio Meetingpoint, Nordenskiöldsgatan 24
Max antal: 450 personerOnsdag 31 augusti


Posterpub
Hur kombinerar man bäst nytta med nöje? Efter onsdagens vetenskapliga program samlas vi för vetenskapligt mingel. Med ett glas vin i handen guidas vi genom ortopedisk vetenskap med professor Björn Rosengren som ciceron. Han kommer att ha hjälp av Anna Braun som ser till att även de dumma frågorna ställs. Under kvällen utser vi även årets vinnare i posterklassen! Inklusive två glas öl, vin eller annan dryck.
Ingen anmälan krävs.

När: Onsdagen 31 augusti klockan 17.15
Kostnad: Ingår i anmälningsavgiften. Inklusive två glas öl, vin eller annan dryck.
Var: Malmö Arena, Våning 1, motsatt sida huvudentrén.

Vinprovning av svenska viner
Trodde du att du måste åka till Frankrike för att smaka goda viner? Då trodde du fel. I Skåne finns flera vinproducenter som tillverkar viner av fin kvalité. Swedish Wine Center har en låååång lista med viner från hela världen med fokus på lokala producenter. Här bjuds även på god mat som passar väl ihop med den ädla drycken.
Vid denna vinprovning får ni smaka 5 olika svenska viner. Till det serveras ost- och charkbricka. För de som önskar stanna kvar och fortsätta dricka vin och äta gott efter provningen går det alldeles utmärkt. Kliv bara på tåget på Hyllie station vid Malmö Arena och kliv av på Malmö C så är du nästan där.
Anmäl dig idag då anmälan snart stänger!

När? Onsdag 31 augusti kl. 18.30 (1,5-2 tim)
Kostnad: 525 kr/person inkl moms
Plats: Swedish Wine Center, Anna Lindhs plats 10
Max antal: 30 personer, minst 15 personer

I ”Tunna blå linjens” fotspår
För dig som inte vill boka upp onsdagskvällen i förväg men ändå önskar röra på benen efter kongressdagens slut medan du upplever Malmö och lär dig mer om allas vår favoritpolisserie. Delta i tipsrunda i ”Tunna blå linjens” fotspår. På Malmö Stads hemsida finns karta med frågor. Välj själv när, med vem, hur långt och med vilket färdmedel. Elsparkcykel rekommenderas inte eftersom bemanningen på Ortopedkliniken i Malmö kommer att vara minimerad under Ortopediveckan.
Ingen föranmälan krävs. Läs mer om tipsrundan här! 

Korvprovning - Inställd
Om det känns som korvstoppning efter en lång mötesdag, låt huvudet vila och tillfredsställ smaklökarna istället. ”Haur du sitt Malmö haur du sitt varden” säger man ju. Det stämmer väl på Korvhuset i Malmö där man kan finna 101 olika sorters korvar från världens alla hörn. På korvprovning nöjer vi oss med 10 olika smakprov. Serveras med egentillverkad surkål och potatissallad. Och givetvis ingår en utförlig redogörelse av korvens dåtid och nutid.
Anmäl dig idag då anmälan snart stänger!

När? Onsdag 31 augusti kl. 18.30-20.00
Kostnad: 335 kr/person inkl moms
Plats: Korvhuset, Västra Kanalgatan 1 (på promenadavstånd från tågstationen Triangeln)
Max antal: 20 personer, minst 8 personer

Ölprovning - Inställd
Ett av många lokala bryggerier i Malmö är Hyllie bryggeri. Namnet till trots är deras ”taproom” inte beläget vid kongressarenan utan centralt i Malmö, endast 2 minuters promenad från centralstationen. I puben serveras självklart deras eget öl, som också bryggs på plats, men även många andra ölsorter från hela Sverige. Provningen tar 2 timmar och då ingår förutom själva ölprovningen även visning av bryggeriet. För den som önskar stanna kvar efteråt för att äta, och dricka mer öl, går det alldeles utmärkt. Här serveras mat av street food-karaktär.
Anmäl dig idag då anmälan snart stänger!

När? Onsdag 31 augusti kl. 18.30-20.30
Kostnad: 375 kr/person inkl moms
Plats: Hyllie Bryggeri, Stormgatan 15
Max antal: 60 personer, minst 25 personer

Ostprovning - Inställd
Möllans Ost utlovar med denna provning ”en svindlande smaktur i ostarnas förlovade land”. Om du är sugen på att prova ost till vin är detta aktiviteten för dig. I provningen ingår flera olika sorters ost kombinerat med vin som lyfter upplevelsen till en högre nivå.
Förutom ost och vin serveras spännande anekdoter och historier ur ostarnas och vinernas fascinerande värld. I provningen ingår ostpaket och två sorters vin. Provningen är utformad för att matcha ost med vin, men det finns även alkoholfritt alternativ för den som önskar.När? Onsdag 31 augusti kl. 18.30-19.30
Kostnad: 585 kr/person inkl moms
Plats: Möllans ost, Malmö Saluhall, Gibraltargatan 6
Max antal: 100 personer, minst 20 personer

Klättring på Klättercentret - Inställd
Det här är en aktivitet uppåt väggarna som passar den med starka nypor, d v s alla som arbetar med ortopedi. Enligt Klättercentret i Malmö är detta världens bästa sport! Oavsett om du håller med eller inte har du nu chansen att nå nya höjder. I priset ingår en timmes introduktion med instruktör, utrustning och därefter är det fritt fram att stanna kvar och klättra så länge ni vill (tills stället stänger kl 22).
På Klättercentret finns även Sveriges första klätterbar där det går fint att njuta av mat och dryck även om man inte själv vill klättra.
Anmälan senast 17 augusti.

När? Onsdag 31/8 kl. 18.30
Kostnad: 355 kr/person (betalas vid anmälan)
Plats: Klättercentret, Kopparbergsgatan 8 (följ den ljuvliga doften från Pågens bageri som ligger på andra sidan gatan, eller ta ett lila Pågatåg från Hyllie till Rosengård station som ligger 10 minuter bort)
Max antal: 30 personer (kan utökas vid behov), minst 6 personer


Falafel och fulölFullbokad
Guidad tur runt Malmö med robust personal i pikébuss. I ena handen en falafel, i andra handen en fulöl. Här gäller det att hänga med i svängarna och att inte ha anlag för åksjuka. På gränsen? Absolut!

När? Onsdag 31 augusti kl 22.30
Kostnad: 55 kr (fulöl 15kr, extrastor supergod falafel 40 kr)
Max antal: 8 st

Plats: Statyn vid Möllevångstorget

Stavhopp med Jesper Fritz - Inställd
På gränsen till omöjligt? Alltid velat testa hur det känns att sväva ovan marken? Ortopediveckan 2022 erbjuder ett unikt tillfälle att få testa stavhopp med klinikens egen olympier - före detta stavhopparen och nuvarande ortopedspecialisten Jesper Fritz.
Vi samlas på friidrottklubben MAI:s hemmaarena Atleticum på Stadionområdet. Vid fint väder går vi vidare till anrika Malmö Stadion, där bl a Sergej Bubka slagit världsrekord i stavhopp med höjden 6,10 meter. Vi kan inte utlova världsrekordhöjder denna kväll, men väl en oförglömlig upplevelse.
För den som vill värma upp med en lagom promenad tar det 20 min att gå från tågstationen Triangeln (en hållplats från Hyllie/Malmö Arena), snabbaste och vackraste vägen går genom Pildammsparken. Det går också snabbt att ta buss 6 från Malmö Arena (hållplats Hyllie Vattenpark) till hållplats Borgmästaregården som ligger 7 minuters gångväg från Atleticum. Anmäl senast den 28 juli.

När? Onsdag 31 augusti kl. 18.30-20.00
Kostnad: 500 kr/person inkl moms
Plats: Atleticum, Eric Perssons väg 1 (Stadionområdet)
Max antal: 12 personer, minst 6 personer

Kajakpaddling i Malmö kanal - Inställd
Malmö Kanotklubb arrangerar kajakpaddling längs Malmös kanaler. Upplev stadskärnan, slottsparken och Malmös alla broar från vattnet, när vi passerar centralstationen får vi en skymt av hamninloppet.
Paddelkvällen börjar med en kort genomgång om kajakpaddling och säkerhet på Malmös kanal. Vi laddar upp med matig baguette och fika. Lån av kajak, paddel och flytväst ingår och instruktörerna hjälper till med inställningar. Beroende på deltagarnas erfarenhet och ork delas deltagarna in i grupper och paddlar sedan med instruktör ett helt eller ett kortare varv i Malmös kanal.

Praktisk info
- Omklädningsmöjligheter samt dusch och bastu finns på Malmö Kanotklubb
- Lämplig klädsel är motsvarande som vid jogging, undvik bylsiga kläder då du ska kunna simma om det skulle bli ett    ofrivilligt bad
- Ta med ombyte för säkerhets skull
- Vid regn bör du dock ha med dig regnställ
- I kajaken sitter man bäst barfota eller så har man skor med tunn, mjuk sulas
- Ta med ett tiokronorsmynt (vilket du får tillbaka) så att du kan låsa in värdesaker
- Om du ska paddla med glasögon bör dessa vara säkrade med ett band runt huvudet
- Vid mycket varmt väder, kan det vara lämpligt att du tar med en vattenflaska i kajaken
Anmäl senast den 29 juni.

När? Onsdag 31 augusti kl. 18.00
Kostnad: 565 kr/person inkl moms
Max antal: 25 personer, minst 20 personer
Plats: Malmö Kanotklubb, Malmöhusvägen 10
(Buss 8 från Hyllie station till Tekniska muséet alternativt tåg till Malmö C och promenad på 20 min. Malmö Kanotklubb ligger snett mittemot Sjöfartsmuseet. Det första du ser är klubbens bronsstaty i form av en paddlare och klubbhuset, den stora grå träbyggnaden.)

Torsdag 1 september


Bankett i Malmö Arena
Ingen Ortopedivecka utan en hejdundrande bankett. Vi samlas i entrén för bubbel och försnack och fortsätter sedan in i Arenarummet. Här har det spelats hockey och handboll, här har det hållits stora konserter, men kvällen den 1:e september har arenan förvandlats till en festsal. Det bjuds på 3 rätters middag med dryck, underhållning med Johan Glans och dans till Liveband. Det är du som bestämmer om du vill vara en del av kvällen. Anmäl dig redan idag!
Anmäl dig idag då anmälan snart stänger!

När: Torsdag 1 september klockan 18.30. Vi sätter oss till bords 19.00
Kostnad: 850 kr/person inkl moms
Max antal: 1 000 deltagare
Plats: Arenarummet på Malmö Arena