Javascript är inaktiverat

Javascript verkar vara inaktiverat. Detta kommer att påverka sitens funktionalitet. Vänligen aktivera JavaScript eller återvänd till denna webbplats från en annan enhet.

 

 

Professor Jonas Ludvigsson

Jonas är känd som TV4’s barnläkare och en profil inom svensk barnsjukvård. Han har varit ordförande för Svenska barnläkarföreningen och deltar ofta i den nationella debatten om barnmedicinska frågor. I dag delar han sin tjänst mellan tre dagar på barnkliniken i Örebro och två dagar som forskare på Karolinska i Stockholm. När Jonas syns i
TV4’ s Malou efter 10 berättar han och ger råd med stort engagemang om barn och tonåringars olika sjukdomar.
För oss kommer Jonas berätta om intressanta fall han stött på inom barnsjukvården genom åren.

Mikael Andersson

Mikael Andersson är från Örebro men bor sedan många år i Göteborg. Mikael föddes utan armar och ben och har alltid fått kämpa sig till det andra tar för givet. Varifrån kommer denna kraft som ger honom denna enormt positiva attityd och detta smittande leende? Varifrån kommer denna vilja att lyckas med det till synes omöjliga? I dag är Mikael en av de populäraste föreläsarna i landet och talar på ett inspirerande sätt om resurser och möjligheter i livet.
 Han visar att man med mod, envishet, en enorm vilja och en positiv attityd kan försätta berg. Det finns ingenting som är helt omöjligt! Det gäller bara att se vad som gör det till synes omöjliga möjligt.
 Han inspirerar enormt och delar med sig av sina tankar kring din livssituation och dina egna möjligheter.
 Inte en människa lämnar föreläsningssalen efter att ha lyssnat på Mikael utan att ha påverkats djupt.

Professor Andreas Wladis

Under tisdagen möter vi professorn i katastrofmedicin Andreas Wladis. Andreas Wladis har själv arbetat som kirurg på fältsjukhus i Malawi, Uganda, Haiti, Demokratiska republiken Kongo, Mali och Centralafrikanska republiken. Som chefskirurg för Internationella Rödakorskommittén har han under två år varit ansvarig för kvalitén på Röda Korsets fältsjukhus och nu senast varit den som anställer personal till Röda korsets Fältsjukhus. Andreas Wladis verkar idag i Linköping. Som forskare letar han efter metoder som gör mer sjukvård tillgänglig för fler.