Javascript är inaktiverat

Javascript verkar vara inaktiverat. Detta kommer att påverka sitens funktionalitet. Vänligen aktivera JavaScript eller återvänd till denna webbplats från en annan enhet.

 

 

Välkommen till Helsingborg

Helsingborg är en av Nordens äldsta städer. Här har det bott människor sedan 900-talet och överallt i staden kan man känna historiens vingslag med lämningar från den medeltida staden blandat med stolta paradgator, färgsprakande shoppingstråk och ansedda kulturinstitutioner som Konserthuset, Stadsteatern och Dunkers Kulturhus. Helsingborg ligger i Nordvästra Skåne, där Öresund är som smalast och där det enbart är 5 km till Danmark och Helsingör.

I Helsingborg kan du njuta av historiska monument, vackra slott, hisnande natur, ett varierat shoppingutbud eller besöka Danmark. Färjorna avgår var 20 minut och överfarten tar bara 20 minuter. I Helsingborg kan du bada året runt, på  sommaren kan du packa strandväskan och bege dig till någon av stadens centralt belägna stränder och på vintern kan du besöka några stadens tre kallbadhus. Staden är en av Sveriges krogtätaste städer med ett mycket varierat utbud. Från mysiga krypin kring Mariatorget, till saltstänkta restauranger med underbar utsikt över sundet. 

Besök visithelsingborg.com för att se vad som händer i stan. 

Välkommen!