Javascript är inaktiverat

Javascript verkar vara inaktiverat. Detta kommer att påverka sitens funktionalitet. Vänligen aktivera JavaScript eller återvänd till denna webbplats från en annan enhet.

 

 

Välkommen till Helsingborg

Helsingborg är en av Nordens äldsta städer. Här har det bott människor sedan 900-talet och överallt i staden kan man känna historiens vingslag med lämningar från den medeltida staden blandat med stolta paradgator, färgsprakande shoppingstråk och ansedda kulturinstitutioner som Konserthuset, Stadsteatern och Dunkers Kulturhus. Helsingborg ligger i Nordvästra Skåne, där Öresund är som smalast och där det enbart är 5 km till Danmark och Helsingör.

I Helsingborg kan du njuta av historiska monument, vackra slott, hisnande natur, ett varierat shoppingutbud eller besöka Danmark. Färjorna avgår var 20 minut och överfarten tar bara 20 minuter. I Helsingborg kan du bada året runt, på  sommaren kan du packa strandväskan och bege dig till någon av stadens centralt belägna stränder och på vintern kan du besöka några stadens tre kallbadhus. Staden är en av Sveriges krogtätaste städer med ett mycket varierat utbud. Från mysiga krypin kring Mariatorget, till saltstänkta restauranger med underbar utsikt över sundet. 

Besök visithelsingborg.com för att se vad som händer i stan. 
LOKens tips på att göra i Helsingborg om du får lite tid över!


Promenader
Efter en dag på kongressen kan det vara skönt med en promenad samtidigt som man upptäcker lite av vår vackra stad. För den som är sugen på en längre promenad har vi förlag på en slinga som tar ca en timme. Den är lite drygt 5 km och sträcker sig förbi strandpromenaden, upp på landborgen och avslutar med en sväng i city. Längs landborgen tillbaka mot city kan man följa skyltningen ”landborgspromenaden” och även Skåneledens orange skyltar. Karta finns här. Läs mer om landborgen här: Landborgspromenaden | Helsingborg.se

För den som vill gå en lite kortare promenad finns förslag på en kortare variant på ca 3 km som tar ungefär 35 min att promenera. Promenaden går längs med havet på strandpromenaden norrut mot Pålsjö kallbadhus, förbi Järnvägsmännens brygga samt Henkestatyn och sedan tillbaka till SeaU. Tar ca 35 minuter. Karta finns här.

Löpning eller promenad i Pålsjö skog, Ta buss nr 8 norrut i riktning mot Hittarp. Stig av på hållplats Pålsjöbaden, det är ca 7-8 min bussresa från Helsingborg C. Gå sen uppför backen mot Pålsjö skog och mot krematoriet/vallgraven. Därifrån kan du välja att gå eller springa 3km, 5km eller 10 km slinga. Det tar ca 2-2,5 timme beroende på löprundan och hur snabbt du springer eller går.

Utflykter
Kallbada på Kallis eller Pålsjö kallbadhus. Det finns två kallbadhus i Helsingborg, Kallis ligger närmast SFAI/ANIVA-kongressen. Öppettider finns länkade här: Kallis | Helsingborg.se, Pålsjöbaden | Helsingborg.se.

Besök Sofiero slott och den vackra slottsparken. Det är sista veckan på året som Sofiero har öppet och dahliorna blommar fortfarande. Ta buss nr 8 norrut i riktning mot Hittarp, stig av på hållplats Laröd Sofiero Huvudentrén. Bussresan tar ca 10-12 minuter.

Fika, mat och dryck
Gå till restaurang Benchwarmers, beställ deras hemmabryggda öl och ät en god pizza till.

Fika på Bruket kaffebar med fantastiska bröd och bullar och fokus på hållbara råvaror i säsong. Bruket kaffebar ligger på Bruksgatan 9, ca 5 min promenad från SeaU – Clarion, kongresslokalen.

Brödkultur 2.0. är ett populärt hantverksbageri och café inhyst i det gamla kungliga häststallet på Sofiero gård, ett stenkast från Sofiero slott. Där kan man äta goda mackor eller fikabröd och dricka gott kaffe. Ta buss nr 8 i riktning mot Hittarp. Stig av på hållplats Helsingborg Tinkarp Övre, bussresan tar ca 10 min. Kombinera gärna med en promenad i vackra Pålsjö skog.

Ett tips är att ladda ner appen som heter Skånetrafiken, där finns buss- och tågtidtabeller samt man kan även köpa biljetter i appen. Länk till Skånetrafikens hemsida finns här.