Javascript är inaktiverat

Javascript verkar vara inaktiverat. Detta kommer att påverka sitens funktionalitet. Vänligen aktivera JavaScript eller återvänd till denna webbplats från en annan enhet.

21:a Svenska Kardiovaskulära Vårmötet 2019

10-12 april

Till största del tillkommer vårmötets vetenskapliga program genom att symposiumförslag sänds in till organisationskommittén under hösten. 

Ett svårt och hårt arbete med att gallra bland de ca 130-150st förslagen leder fram till det fylliga och intressanta program vi stolt kan presenterar.

Vi är glada och tacksamma att så många av våra kollegor ställer upp som föreläsare och moderatorer. Som föreläsare och moderator betalar du halv anmälningsavgift. Kommer du endast in för ditt eget uppdrag är du fri från registreringsavgift. Du står själva för eventuella kostnader av resa och logi. 

Inget föreläsar- eller moderatorarvode utgår. 

Via vår hemsida gör du själv din anmälan, du erhåller tillträde till det vetenskapliga programmet, utställning, dokumentation, kaffe och luncher, samt lättare förtäring vid Välkomstmingel på onsdagen och vid torsdagens Postermingel. Det är viktigt att anmälan görs eftersom det ger dig tillgång till din 

INSTRUKTIONER - FÖRELÄSARE
Du behöver inte ta med dig egen dator, det räcker med USB minne. Vi rekommenderar att du kontrollerat att överföring till USB är korrekt. Din första bild du lägger på bör visa ditt namn och titeln på föredraget. Vi vill att du lämnar in ditt material till föreläsarservice senast två timmar innan föredraget. I föreläsarservice finns tekniker som hjälper dig vid behov. Därifrån sänds ditt föredrag ut till rätt sal, vid rätt tidpunkt. Om du tar med dig egen dator, ber vi dig komma till föreläsarservice senast två timmar innan ditt föredrag. Vi har då möjlighet att checka av upplösning och skärmutgångar. Om du har en nyare dator som inte har standard skärmutgång, (15 pinnars D-Sub) så skall du ha med dig, dockningsdelen, annars har vi ingen möjlighet att hjälpa dig. Om du har en Mac, så måste du ta med adapter som  gör om det till standard VGA.

I alla salar finns projektor och i datorerna finns powerpoint installerat. Vi vill att du använder de standard fonter/typsnitt som finns i officepaketet, gör du inte det ber vi dig att de fonter/typsnitt du använder bifogas separat på disken. Vi vill att din första bild innehåller ditt namn, titel på föredraget och ev intressekonflikter. För bästa bild rekomenderar vi bildstorlek 16:9.
Här kan du ladda ner en mall i powerpoint. Och här är vårlogo ifall du bara vill foga in den i dina befintliga bilder.

Frågor från auditoriet kan ställas via vårmötets egen app. Frågorna kommer in på en skärm hos moderatorerna som läser upp dem. I appen har vi även en mentometerfunktion. Som föreläsare kan du förbereda frågor i god tid och vid föreläsningens start meddela auditoriet att de behöver appen för att kunna delta vid röstningen. Deltagarna röstar med sin mobil.

INTRESSEKONFLIKT
Som föreläsare ska du ange eventuell koppling och ekonomisk support från läkemedelsindustri/tillverkare av medicinsk utrustning. som är av betydelse för presentationen. 


INSTRUKTIONER - MODERATORER
Kommunicera med era föreläsare och berätta om nedanstående punkter. Som moderator är du ansvarig för att tiden hålls av föreläsarna. Drar någon över tiden påverkar det hela programmet och efterföljande föreläsningar. Om föreläsaren börjar drar över sina 15 minuter får ni meddela att det är 1 minut kvar och be föreläsaren sammanfatta och avsluta.

Varje föredrag är 15 minuter och därefter 5 minuters diskussion. Ni kan välja att istället ha 15 minuters samlad diskussion vid slutet av sessionen. Meddela auditoriet detta vid början av sessionen.

Frågor från auditoriet kan ställas via SKV-appen. Frågorna kommer in på en skärm framför dig, där du lätt kan läsa och sålla bland dem.

I appen har vi även en mentometerfunktion. Föreläsaren ska innan föreläsningens start meddela auditoriet att de kommer att använda sig av denna funktion och skall ha förberett ett antal frågor. Röstning sker via deltagarens egen smarta telefon.

Föreläsarna ska ha en första slide där eventuell intressekonflikt presenteras. Finns inte detta ber vi er moderatorer att fråga föreläsaren om någon intressekonflikt föreligger.